Nemzetközi ÁFA visszaigénylő szolgáltatásunk

Nemzetközi ÁFA-visszaigénylés és visszatérítés

Az eredeti okmányok birtokában vállaljuk az ÁFA visszatérítés teljes lebonyolítását, a számlák és az egyéb adóösszeget tartalmazó iratok felülvizsgálatától, a visszatérített összeg bankszámlájukra történő átutalásáig.

Az előző adóévre vonatkozó visszaigényléseket a tárgyévet követő szeptember végéig lehet benyújtani (pl. a 2016-os számlák ÁFA-visszatérítési igényét 2017 szeptember 30-ig lehet benyújtani). Annak érdekében, hogy az esetleges hiányokat pótolni tudjuk és időben be tudjuk nyújtani az igényeket, legkésőbb július elejéig várjuk a feldolgozandó anyagokat ügyfeleinktől.

Az ÁFA-visszatérítési igények benyújtásához szükségünk van az eredeti számlákra, néhány országban meghatalmazásra és egy felhatalmazásra, hogy vállakozása nevében be tudjuk nyújtani a megfelelő bevallást. Minden papírmunkát elvégzünk Önök helyett az okmányokat csak cégszerűen alá kell írnia, és lebélyegezve postán vagy személyesen el kell juttatnia hozzánk.

Az adóhatóságokhoz történő benyújtástól számítva 1-4 hónapon belül várható az Önöket megillető ÁFA visszatérítése. Önöknek csak az után kell szolgáltatásainkért fizetnie, miután megérkezett számlájukra a külföldi adóhatóságok által elbírált ÁFA visszatérítési összeg!

Jelentős forgalom esetében

  • egyéni kedvezőbb díjtételeket alkalmazunk.
  • lehetőséget biztosítunk a negyedéves benyújtásra

Tanácsadás – Folyamatos tájékoztatás a változásokról

Kapcsolatunk az ügyfeleinkkel nem merül ki a számlák feldolgozásában és az adóhivatalokkal történő ügyintézésben, hanem folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket a nemzetközi jogszabály változásokról, hogy a maximálisan visszaigényelhető ÁFA összeget igényeljük vissza minden országból részükre.

Jövedéki adó visszatérítése

Néhány európai államból (jelenleg Szlovéniából, Belgiumból, Franciaországból, Olaszországból és Spanyolországból) lehetőség van a jövedéki adó visszatérítésére az Európai Unió tagállamainak előírása szerint.

A visszatérítés csak 7,5 t össztömeget meghaladó gépjárművek tankolásából lehetséges és csak üzemanyag kártyakibocsátó cég által kiállított számlák alapján.

A visszatérítési időszak országonként változik, lehet negyedéves, féléves, éves és bizonyos országokban történhet évekre visszamenőleg is. Bővebb információért keresse személyesen Kovács Judit kolléganőnket.

Tanácsadás külföldi munkavállalással kapcsolatosan

Cégünk partnerségi kapcsolatban áll a PAYROLL CONSULTING Könyvelő és Tanácsadó Kft-vel, aki magánszemélyek és vállalkozások részére nyújt szakmai tanácsadást külföldi munkavállalással kapcsolatosan.

Külföldön munkát vállalni szándékozó vállalkozásoknak szakmai tanácsadással segítenek eligazodni a jogszabályi környezetben. Ausztria és Németország irányában pedig teljeskörű ügyintézéssel szolgálnak a cégeknek az engedélyek megszerzésében, a szükséges fordítások elvégzésében valamint a tevékenységi körtől függően részletes tájékoztatást nyújtanak az adott ország által előírt feltételekről. Amennyiben szükséges elvégzik az adószám igénylését mindkét országban, valamint telephely bejegyzését is vállalják.

Magánszemélyek részére segítséget nyújtanak a magyarországi ügyintézésben, amennyiben külföldön kívánnak munkát vállalni és/vagy családjukkal letelepedni.

 

Minden munkát elvégeznek Önök helyett, ha úgy döntenek, hogy az említett célországokban kívánnak munkát vállalni.

 

További részletes tájékoztatás: a www.payroll-consulting.hu oldalon, vagy írásba a  info@payroll-consulting.hu e-mail címen, és telefonon a honlapon szereplő elérhetőségen.