Bejegyzések visszaigénylés címkével

Visszakapom-e az eredeti számlákat?

A visszaigénylési folyamat befejeztével visszajuttatjuk Önnek az eredeti számlákat, melyeket adóhatósági szuperrevízió miatt 10 évig meg kell őrizni!

Igényelhetek-e vissza ÁFÁ-t több adószakértő cégen keresztül?

Igen , de egy adott benyújtási időszakban (negyedév, félév, év), csak egy adószakértő cégen keresztül igényelhet vissza ÁFÁ-t.

Külföldi ÁFA visszaigénylésének menete

  1. Töltse le a regisztrációs, Az ÁFA-visszaigénylés és visszatérítés folyamata adatlapot, kitöltés után e-mailben vagy faxon juttassa el hozzánk.
  2. Munkatársaink felveszik Önnel a személyes kapcsolatot és elkészítenek egy Szerződés tervezetet valamint a NAV regisztrációs űrlapot (EGYKE -> ELEKAFA benyújtási felhatalmazás), melyeket e-mailben vagy postán eljuttatnak Önhöz.
  3. Küldje el postán vagy hozza be irodánkba a visszaigényléshez szükséges dokumentumokat és eredeti számlákat irodánkba a szerződésben megadott határidőire.
  4. Munkatársaink feldolgozzák a beérkezett anyagokat – ha szükséges kiegészítéseket kérnek Öntől -, kiküldik a megfelelő adóhatóságokhoz és kérésükre tájékoztatják a benyújtott – várhatóan visszakapható – összegekről.
  5. Amennyiben a külföldi adóhatóságok a benyújtott ÁFA visszaigénylést nem, vagy csak részben fogadják el, megvizsgáljuk a döntés okát. Szükség szerint fellebbezünk, kiegészítjük az eredeti igényt, kiküldjük az eredeti okmányokat a külföldi adóhivatalnak.
  6. Jutalékunkat csak az után számlázzuk Önöknek, amint a jóváhagyott adó-visszatérítési összeg megérkezik az Önök bankszámlájára  (általában a benyújtástól számított 2-4 hónap).
  7. Miután a külföldi adóhatóságok elbírálták az igényt és erről határozatot hoztak, eredeti számláit átveheti irodánkban. Ezeket a dokumentumokat külföldi adóhatósági szuper-revízió miatt 10 évig meg kell őrizni.

Nemzetközi ÁFA visszaigénylő szolgáltatásunk

Nemzetközi ÁFA-visszaigénylés és visszatérítés

Az eredeti okmányok birtokában vállaljuk az ÁFA visszatérítés teljes lebonyolítását, a számlák és az egyéb adóösszeget tartalmazó iratok felülvizsgálatától, a visszatérített összeg bankszámlájukra történő átutalásáig.

Az előző adóévre vonatkozó visszaigényléseket a tárgyévet követő szeptember végéig lehet benyújtani (pl. a 2016-os számlák ÁFA-visszatérítési igényét 2017 szeptember 30-ig lehet benyújtani). Annak érdekében, hogy az esetleges hiányokat pótolni tudjuk és időben be tudjuk nyújtani az igényeket, legkésőbb július elejéig várjuk a feldolgozandó anyagokat ügyfeleinktől.

Az ÁFA-visszatérítési igények benyújtásához szükségünk van az eredeti számlákra, néhány országban meghatalmazásra és egy felhatalmazásra, hogy vállakozása nevében be tudjuk nyújtani a megfelelő bevallást. Minden papírmunkát elvégzünk Önök helyett az okmányokat csak cégszerűen alá kell írnia, és lebélyegezve postán vagy személyesen el kell juttatnia hozzánk.

Az adóhatóságokhoz történő benyújtástól számítva 1-4 hónapon belül várható az Önöket megillető ÁFA visszatérítése. Önöknek csak az után kell szolgáltatásainkért fizetnie, miután megérkezett számlájukra a külföldi adóhatóságok által elbírált ÁFA visszatérítési összeg!

Jelentős forgalom esetében

  • egyéni kedvezőbb díjtételeket alkalmazunk.
  • lehetőséget biztosítunk a negyedéves benyújtásra

Tanácsadás – Folyamatos tájékoztatás a változásokról

Kapcsolatunk az ügyfeleinkkel nem merül ki a számlák feldolgozásában és az adóhivatalokkal történő ügyintézésben, hanem folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket a nemzetközi jogszabály változásokról, hogy a maximálisan visszaigényelhető ÁFA összeget igényeljük vissza minden országból részükre.