Szolgáltatások

Kapcsolatunk az ügyfeleinkkel nem merül ki a számlák feldolgozásában és az adóhivatalokkal történő ügyintézésben, hanem folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket a nemzetközi jogszabályok változásairól, hogy a maximálisan visszaigényelhető ÁFA összeget igényeljük vissza minden országból részükre.

Nemzetközi ÁFA-visszatérítő szolgáltatásunk - fuvarozó cégeknek

Nemzetközi ÁFA-visszatérítő szolgáltatásunk - külkereskedelmi cégeknek

Jövedéki adó visszatérítése fuvarozók részére

Nemzetközi ÁFA-visszatérítő szolgáltatásunk – fuvarozó cégeknek

Az eredeti okmányok (üzemanyag , útdíj, javítás, szállás, parkolás, stb. számlák) birtokában vállaljuk az ÁFA-visszatérítés teljes lebonyolítását, a számlák és az egyéb adóösszeget tartalmazó iratok felülvizsgálatától a visszatérített összeg bankszámlájukra történő átutalásáig.

Az előző adóévre vonatkozó visszaigényléseket a tárgyévet követő szeptember végéig lehet benyújtani (pl. a 2019-es számlák ÁFA-visszatérítési igényét 2020. szeptember 30-ig lehet benyújtani). Annak érdekében, hogy az esetleges hiányokat pótolni tudjuk és időben be tudjuk nyújtani az igényeket, legkésőbb július elejéig várjuk a feldolgozandó anyagokat ügyfeleinktől.

Az ÁFA-visszatérítési igények benyújtásához szükségünk van az eredeti számlákra, néhány országban meghatalmazásra és egy felhatalmazásra, hogy vállakozása nevében be tudjuk nyújtani a megfelelő bevallást. Minden papírmunkát elvégzünk Önök helyett. Az okmányokat csak cégszerűen alá kell írnia, és lebélyegezve postán vagy személyesen el kell juttatnia hozzánk.

Az adóhatóságokhoz történő benyújtástól számítva 1-4 hónapon belül várható az Önöket megillető ÁFA visszatérítése. Önöknek csak az után kell szolgáltatásainkért fizetnie, miután megérkezett számlájukra a külföldi adóhatóságok által elbírált ÁFA-visszatérítési összeg!

Jelentős forgalom esetében egyéni kedvezőbb díjtételeket alkalmazunk, lehetőséget biztosítunk negyedéves benyújtásra.

„Tanácsadás – Folyamatos tájékoztatás a változásokról” – kimarad, mert a következő mondat is hasonló

Kapcsolatunk az ügyfeleinkkel nem merül ki a számlák feldolgozásában és az adóhivatalokkal történő ügyintézésben, hanem folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket a nemzetközi jogszabály változásokról, hogy a maximálisan visszaigényelhető ÁFA összeget igényeljük vissza minden országból részükre.

Nemzetközi ÁFA-visszatérítő szolgáltatásunk – külkereskedelmi cégeknek

Az eredeti okmányok (költségszámlák, szerződések, stb.) birtokában vállaljuk az ÁFA-visszatérítés teljes lebonyolítását, a számlák és az egyéb adóösszeget tartalmazó iratok felülvizsgálatától a visszatérített összeg bankszámlájukra történő átutalásáig.

Jövedéki adó visszatérítése fuvarozók részére

Néhány európai államból (jelenleg Szlovéniából, Belgiumból, Franciaországból, Olaszországból és Spanyolországból) lehetőség van a jövedéki adó visszatérítésére az Európai Unió tagállamainak előírása szerint.

A visszatérítés csak 7,5 t össztömeget meghaladó gépjárművek tankolásából lehetséges és csak üzemanyag kártyakibocsátó cég által kiállított számlák alapján.

A visszatérítési időszak országonként változik, lehet negyedéves, féléves, éves és bizonyos országokban történhet évekre visszamenőleg is. Bővebb információért keresse személyesen Kovács Judit kolléganőnket.